30 Ağustos 2013 Cuma

Her kız yurdunda bulunan 8 öğrenci profili

          Madem üniversite tercihleri, yerleştirmeler başladı o zaman biz de kaçınılmaz son öğrenci yurtlarından bahsedelim.4 yıl boyunca kız yurdunda kalmış biri olarak (hem de devlet yurdu) birazdan sevgili dişi okurlar için bu yurtların olmazsa olmaz öğrenci figürlerinden bahsedeceğim.
           Öncelikle kız yurdu denildiğinde her erkeğin aklına seksi pijamalar, küçük şortlar giymiş yastık savaşı yapan uzun bacaklı kızlar gelse de üzgünüm ama durum gerçekte böyle değildir. Aslında olan şey eskimiş, dizi çıkmış ve muhtemelen large beden pijamalarla, fonda Serdar Ortaç’tan mesafe şarkısı çalarken birbirlerinin bıyıklarını alan ve dedikodu yapan kızlardır. Ve baştan uyarayım yazının devamı erkeklerde cinsel tercih değişikliğine sebep olacak bilgiler içermektedir.
         Gerekli yasal uyarıların ardından o zaman başlayalım:
1)Beleşçi Tip : Kız-erkek fark etmez her yurtta en az 1 tane olur bundan. Eğer oda arkadaşınızsa zaten kurtulmak için AMATEM falan kar etmez. Sinsice yaklaşırlar ve siz daha ne olup bittiğini anlamadan çoktan kankanız olmuşlardır. Sürekli sizden otlandığı için isteseniz de yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmez, elinde kaşığı hazır beklerler. Ortak alınan sabun, peçete , ıvır zıvır gibi ihtiyaçlar için hiçbir zaman para vermezler. Kantine çıktığınızda ne talihsizlik ki hep cüzdanlarını oda da unutmuşlardır. Siz durumu anlayana kadar çoktan harcadığınız para ülke dış borcunu geçer, ocağınızdaki ağaç incir vermeye başlar. Dikkatli olun.
2)Güzin Abla: Genellikle okul öncesi öğretmenliği bölümü okuyan, hafif kilolu anaç tiplerdir. Hemen hemen herkesi tanırlar ve sadece kötü günde aranırlar. İlişkiler konusunda deneyimleri olmasa da genç kızlara tavsiyelerde bulunup, Müge Anlı’yı bile hayretler içerisinde bırakacak öyküler anlatırlar. En belirgin özellikleri ise sadece ağzı kapalı kutu içecekler tercih etmeleri ve en sevdikleri diziyi izlerken bir şeyler örmeleridir. “Bir erkek evlenmeye nasıl ikna edilir?” ya da “Erkeğin gönlü nasıl hoş tutulur?” soruları uzmanlık alanlarıdır.
3)Avoncu Kızlar: Bunlar potansiyel müşteri kitlesinin kokusunu almış girişimci kişilerdir. Esrarengiz bir şekilde karşınıza her yerde kataloglar çıkmaya başladıysa hatta bu katalogların sizi takip etmeye başladığı sanrısına kapıldıysanız korkmayın. Muhtemelen etrafta bir yerlerde Avoncu kız vardır. En çok kullandıkları cümleler “Canım bu parfüm yıkansan da çıkmıyor.” “Bak bu krem sivilcelere birebir.” “Aşk olsun bebişim para önemli değil yhaa”dır. Birinden alışveriş yapsanız öteki gücenir. O yüzden iyisi mi hiç bulaşmayın.
4)Rock Forever: Anadolunun bağrından kopup gelmiş sözüm ona sert kızlardır. Üniversiteye gitmeyi bar bar gezmek, rock müzik dinlemeyi Gripin şarkılarıyla kopmak zannettikleri için daha ilk günlerde büyük bir değişim içine girerler. Lise fotoğraflarındaki örgülü saçlı sünepe tip kendileri değilmiş gibi ezelden beri sert olduklarını ve rock müziğin yaşam tarzları olduğunu savunurlar. Vücutlarının çeşitli yerlerinde bulunan geçici hint kınası dövmeler ve kulaklarını kaplayan mıknatıslı küpeler en belirgin özellikleridir. Sadece dudak ıslatarak bir birayla bütün gece dolaşabilirler.En çok kullandıkları hitap biçimleri  “abicim, hacıt, aga , kanka” dır. Ergenlik çağlarını tam anlamıyla yaşayamadıkları için hor görmemek ve dışlamamak gerekir.

5) Menapoz Teyze: Yurdun inek öğrencisidir ve yüksek ihtimalle tıp fakültesinde okumaktadır. Sürekli şikayet ederler. Yurt çok gürültülüdür, banyolar pistir, etüd odası yetersizdir, yemekler kötüdür, asansör bozuktur, sıcak su yoktur vs vs. Sürekli gezen finalden finale ders çalışan tiplerden nefret eder ve içten içe düşmanlık beslerler. Bir gün mezun olup çok para kazanmanın hayaliyle yaşarlar. Ellerinde taşıdıkları kahve termosuyla yalnız veya kendi gibi inek arkadaşlarıyla takılırlar.
6) Herkes Bana Aşık Kızı: Yurdun açık ara en kezban kızıdır. Onun için okul muhtemel damat adayı bulma yuvasıdır. Eğer dinleyici bulabilirse o gün kaç tane çıkma teklifi aldığını, kaç erkeğin kendisini görebilmek için izdihamda ezildiğini anlatırlar. Eğer abaza bir tip kendisine laf atarsa bu hikaye olarak “Çok yakışıklı bi çocuk caddede gezerken benimle tanışmak istedi” şeklinde anlatılır. Her şeye şaşırırlar bu yüzden iki cümlelerinden biri “Ayhh inanmıyorooom”dur. En sevdikleri şey mevcut Salı pazarlarını gezip çakma Chanel, LV çantaları satın alarak  diğer kızlara İstinye Park’ta deli gibi alışveriş yaptıklarını anlatmaktır. Türk filmlerinde  şöhret olmak için köyden İstanbul’a kaçan kızların 21.yüzyıl versiyonları bunlardır. Zaten Çağatay Ulusoy’la tanışsalar onlara kesin aşık olacaktır ancak ne talihsizlik ki bir türlü keşfedilememişlerdir.
7) Kokan ve Horlayan Kız: Yine mutlaka her yurtta en az bir adet bulunurlar. Bu insanlarla aynı oda da kalmak Sahra çölünde bir serada 50 kg has kayseri pastırmasıyla sarmaş dolaş uyumaya benzer. Çıkardıkları gürültü ise belediyenin belirlediği desibel sınırının çok üstündedir. Eğer bunlardan biriyle aynı odaya düştüyseniz ve odanızı değiştiremiyorsanız tavsiyem ya kendinizi asın ya da bir arkadaşınızdan sizi vurmasını rica edin.
8) Tedarikçi Kız: Adı üstünde bu kızlar her şeyi tedarik etmeleriyle ünlüdürler. Renk renk kadın çorabından bezelye konservesine, ameliyat eldiveninden yorgan iğnesine kadar ne ararsanız dolaplarında vardır. “Ne alırsan 1 milyon” dükkanının ete kemiğe bürünmüş hali gibidirler. Tek bir yıl boyunca bunlardan biriyle aynı odayı paylaşmanın mutluluğuna eriştim. Canım pizza mı istedi hop hemen yastığının altından 1 dilim pizza çıkartırdı, birinin doğum günü mü üzerinde mumlardan iyi ki doğdun yazısına kadar pastamız hazır. Nasıl yapar bilemezdik ama küçücük dolabına dünyayı sığdırırdı tedarikçi kız. Eğer bunlarda biriyle aynı odaya düştüyseniz yapışın ve ölene dek bırakmayın.


      Yurtta yaşayan milyon çeşit insandan sadece küçük bir bölümü bunlar. Eğer psikoloji veya sosyoloji gibi bir bölüm okuyorsanız ilerde yazacağınız tezler için iyi malzeme çıkar. Yok eğer hukuk,tıp,mühendislik gibi gerçekten disiplinli çalışma isteyen bölümlerdeyseniz ufaktan eve çıkmak için yolunuzu yapmaya bakın derim.Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder